Artikel om ejerskifte

Vagtskifte hos Spjald Superkiosk og Spjald Motor Co.

Artikel fra Videbæk/Spjald Avis UGE 49, 2013
Lavet af -Chri

Lisbeth og Bjarne Vang har onsdag den 11. december 40 års jubilæum.

Det bliver deres sidste dag som indehavere af Spjald Superkiosk og Spjald Motor Co.

Onsdag den 11. december bliver en skelsættende dag dag for Lisbeth og Bjarne Vang i Spjald. Den dag er det præcis 40 år siden, at parret overtog forretningen på Hovedgaden 5 i Spjald. Men det er også dagen, hvor parret for sidste gang kan kalde sig indehavere af Spjald Superkiosk og Spjald Motor Co. Dagen efter, torsdag den 12. december, tjekker Winnie Kjær Laursen og Kian Søgaard Andersen nemlig ind på adressen som indehavere. Og det unge par glæder sig til livet som selvstændig. Præcis som Lisbeth og Bjarne Vang gjorde for 40 år siden. - At se Kian i dag, er som at se mig for 40 år siden. Fuld af gå på mod og lyst til at drive det videre. Så det er fantastisk at sælge livsværket til et par som Winnie og Kian, lyder det fra Bjarne Vang.

Lange tovtrækkerier
Winnie vil stå bag disken i Spjald Superkiosk, og har allerede gjort det et par måneder, så hende er kunderne så småt ved at kende.
Kian, der er udlært mekaniker, kommer fra en stilling i Ulfborg og får sin daglige gang på værkstedet, hvor de tre ansatte fortsætter efter forretningsoverdragelsen.
Jeg har altid haft en drøm om at blive selvstændig. Men det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at det har været en lang sej kamp, at nå hertil, hvor vi er i dag. Flere banker var ikke begejstret for, at vi ville overtage firmaet. Men efter flere måneders tovtrækkeri, lykkes det ende- lig. Og det var en stor dag, da vi skrev under, fortæller Kian Søgaard Andersen.

Bjarne sælger biler
Overtagelsen er omfattende, og der er mange ting, det unge par skal sættes ind i. Men heldigvis har både Lisbeth og Bjarne Vang lovet, at de står til rådighed, hvis der kommer spørgsmål. Og Bjarne slipper da heller ikke helt arbejdet med biler. Han beholder nemlig salget af biler på adressen. - Jeg lejer udstillingslokalet, og vil stadig stå for bilsalget. Men det er ene og alene Kian, der sammen med de tre ansatte er på værkstedet, siger Bjarne Vang.

Ny Livsstil
Både Winnie Kjær Laursen og Kian Søgaard Andersen er enige om, at der ingenting skal laves om i butikken eller værkstedet.
- Vi skal først godt og grundig ind i tingene, før vi gør noget, siger Winnie Kjær Laursen.
Parret er borsat i Hover, og har sat deres bolig til salg. Men efter jul flytter de ind i privatboligen bag superkiosken og værkstedet.
- Vi glæder os meget til at komme til Spjald, siger Winnie. 
Hvor Lisbeth og Bjarne Vang flytter hen, når Winnie og Kian flytter ind, er endnu ikke bestemt. - Det er jo en hel ny livsstil, vi skal til at vænne os til. Så vi tager ingen forhastede beslutninger. Vi starter nok med at leje et eller andet i Spjald. Det ser vi til. Lige nu skal vi lige have jubilæet og overtagelsen overstået, siger Lisbeth Vang. Både jubilæet samt overtagelsen fejres med en reception lørdag i uge 50. Her bliver det muligt at hilse på Winnie Laursen og Kian Søgaard Andersen samt ønske Lisbeth og Bjarne Vang tillykke med jubilæet.

nye ejere

Goddag og farvel. Winnie Kjær Laursen og Kian Søgaard Andersen overtager midt i december Spjald Superkiosk og Spjald Motor Co. Efter 40 år takker Lisbeth og Bjarne Vang af.